uudet www-sivut avautuvat lokakuun aikana

sähköposti: poikasoittokunta@gmail.com

Rauman Poikasoittokunta

Rauman Poikasoittokunta on perinteikäs, vuonna 1949 perustettu nuorisopuhallinorkesteri. Orkesterin perustaja opettaja, dir.mus. Pentti Jalonen, johti soittokuntaa 1990-luvun puoliväliin. Rauman Poikasoittokunnan nykyisissä kokoonpanoissa on yhteensä n.140 nuorta soittajaa. Anne Lehtomäki-Koskinen johtaa A-orkesteria (60 soittajaa),Timo Katila C- ja D -orkestereita ja Reijo Ylinen B-orkesteria.

Tule mukaan orkesteriin

Orkesteriin otetaan uusia soittajia joka syksy. Olet sitten vasta-alkaja tai pidemmälle ehtinyt, olet tervetullut. Omaa soitinta ei tarvitse alkuun hankkia. Rauman Poikasoittokunnassa on kolme eritasoista orkesteria, joten sinulle löytyy varmasti sopiva ryhmä. Rauman Poikasoittokunnan toimintaa ylläpitää oma tukiyhdistys, mutta toimii Rauman musiikkiopiston alaisuudessa.

KAPELLIMESTARIT

A-orkesteri Anne Lehtomäki-Koskinen

Käyrätorvensoiton opettaja ja kapellimestari Anne Lehtomäki-Koskinen on johtanut viimeiset viisitoista vuotta Rauman Poikasoittokuntaa, joka on saavuttanut viime vuosina useita voittoja puhallinorkesterikilpailuissa sekä Suomessa että ulkomailla. Lasten ja nuorten lisäksi hän johtaa Rauman Soittokuntaa ja Pläkkploosareita, sekä on aikaisemmin toiminut Laitilan soittokunnan kapellimesterina 25 vuoden ajan. Anne on saanut kaupunkilaisten valitseman "Vuoden raumalainen"-tittelin v. 2007 ja Suomen Puhallinorkesteriliitto palkitsi hänet "Vuoden pinnalla" v. 2010.
puh. 050 514 7510
anne.lehtomaki(at)gmail.com

C- ja D-orkesterit Timo Katila

C ja D-orkestereiden kapellimestari Timo Katila on tehnyt arvokasta työtä pienten soittajien kanssa jo yli 10 vuoden ajan. Hän on aloittanut Rauman musiikkiopistossa huilunsoiton opettajana v. 1980, mutta toimii nykyään samassa oppilaitoksessa musiikin perusteitten opettajana. Oman työnsä ohella aikaa on riittänyt myös sävellys- ja sovitustyöhön. Suurin osa teoksista on pedagogiseen käyttöön tarkoitettua materiaalia puhaltimille ja puhallinorkestereille, mutta materiaalia löytyy myös alkeisjousiorkestereille.
puh. 0440 126 436
timo.katila(at)rauma.fi

Kunniakapellimestari Dir. mus. Pentti Jalonen

Soittokunnan perustaja ja kaikkien kaupunkilaisten tuntema Pentti "Pepe" Jalonen johti Rauman Poikasoittokuntaa vuoteen 1995. Orkesterissa on soittanut vuosien aikana useita satoja soittajia ja eräät heistä ovat yltäneet sekä Suomen että Euroopan huippuammattilaisten joukkoon. Ikä ei vuonna 1924 syntynyttä ikiliikkujaa paina, kunniakapellimestarimme on yhä mukana perinteisessä vappuparaatissa, sekä johtaa aloitusmarssin orkesterin jokakeväisessä vuosikonsertissa, joka ajoittuu lähelle hänen syntymäpäiväänsä.

Robert J. Ambrose, Artistic advisor

Kapellimestari , musiikin tohtori Robert J.Ambrose on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hänen ammatillinen kokemuksensa kattaa eri tyylit klassisesta jazziin. Dr.Ambrose on opiskellut Boston Collegessa, Bostonin yliopistossa ja Northwestern yliopistossa.Musiikin tohtorin arvon hän on saanut Northwestern yliopistossa. Robert Ambrose johtaa Georgian yliopiston orkestereita ja toimii musiikkiosaston apulaisjohtajana Atlantassa. Hänen vastuullaan on neljä konserttiorkesteria ja kolme paraatiorkesteria. Dr.Ambrose on johtanut orkestereita Amerikan lisäksi Australiassa, Kanadassa, Saksassa, Kreikassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Taiwanissa ja Suomessa.Hän johtaa myös perustamaansa Atlantan kamaripuhallinorkesteria ja Bent Frequency Contemporary Music Ensembleä. Robert Ambrose asuu huilistivaimonsa Sarah K. Ambrosen ja tyttäriensä Isabellen ja Hannahin kanssa Georgiassa.